Angstbehandeling

Sommige mensen hebben angst om naar de tandarts te gaan.

    
   Spoedafspraak

     In Nederland alleen zijn bijvoorbeeld al 900.000 mensen bang voor de tandarts. Behoort u ook tot deze groep, dan is het goed te weten dat u niet de enige bent en dat u zich nergens voor hoeft te schamen. Tandheelkundig Centrum Brigantijn heeft begrip voor elke situatie en is er speciaal op ingericht om u te helpen deze angst te overwinnen. Door nieuwe technieken gecombineerd met bijvoorbeeld een lichte plaatselijke verdoving en lachgassedatie hoeft u namelijk helemaal geen pijn of angst te voelen. Vanaf het moment dat u binnenkomt tot het moment dat u vertrekt doet tandartspraktijk Brigantijn er alles aan om u op uw gemak te stellen en elke behandeling zo prettig mogelijk te laten verlopen. Om die reden nemen we tijdens uw eerste bezoek aan onze tandartspraktijk uitgebreid de tijd voor u. Met uw goedkeuring zal de tandarts met een spiegeltje uw mond bekijken en een serie foto’s maken. Aan de hand hiervan bespreken we samen wat er eventueel nodig is aan behandelingen en welke kosten dat mogelijk met zich meebrengt. Er vindt tijdens deze intake geen behandeling plaats; u hoeft zich dus niet zenuwachtig te maken.

     Lachgas behandeling

     Indien u angstig bent voor een bezoek aan de tandarts en u geen “normale” behandeling aan durft, kunt u er voor kiezen om de behandeling onder lachgassedatie te laten uitvoeren. Ons uitgangspunt hierbij is om u op deze manier te laten wennen aan de behandelingen bij de tandarts, zodat u te zijner tijd ook zonder lachgas een behandeling binnen onze tandartspraktijk kunt ondergaan.

     Hoe verloopt een lachgas behandeling ?

     1. Via een neusmasker wordt er eerst zuivere zuurstof gegeven.
     2. Na enkele minuten wordt er geleidelijk meer lachgas toegediend. Dit resulteert in een ontspannen, aangenaam gevoel, waardoor u de behandeling nog wel bewust meemaakt, maar zonder de stress of angst die u normaliter ervaart.
     3. Ongeveer 5 minuten na de behandeling is het lachgas uitgewerkt, waardoor u na 15 minuten weer kunt deelnemen aan het verkeer en uw dag normaal kunt voortzetten.

     Lachgas is geschikt voor:

     1. angstige patiënten inclusief kinderen ouder dan 4 jaar.
     2. patiënten met een verhoogde kokhals reflex.
     3. patiënten met astma en/of die beklemming op de borst (angina pectoris) ervaren.

     Lachgas is niet geschikt voor:

     1. patiënten die kampen met een moeizame neusademhaling (bijvoorbeeld bij verkoudheid).
     2. patiënten die recentelijk te maken hebben gehad met een middenoorontsteking longemfyseem, een klaplong, een hartinfarct recenter dan een jaar geleden, hartfalen, MS, spierzwakte, FOB, depressie en/of schizofrenie.
     3. vrouwen die in het eerste trimester van zwangerschap verkeren of een directe zwangerschapswens koesteren.
     4. kinderen die jonger dan 4 jaar zijn.
      

     Angst voorkomen

     Angst voorkomen is belangrijk. Wij adviseren elke familie kinderen al vroeg naar onze tandartspraktijk mee te nemen, zelfs al voordat zij zelf een behandeling nodig hebben. Zo kunnen kinderen wennen aan de tandartsomgeving en maken zij op speelse wijze kennis met de beweegbare stoel, de instrumenten en ons team.

     Behandelingen

     Wat onze klanten zeggen:

     Ben vandaag geweest – echt een super goed team, heel lief. Ik ben dan ook onder narcose gebracht. Ben nu zo blij met mijn nieuwe gebit. Wonden zijn nog vers maar super bedankt,Tandheelkundig Centrum Brigantijn! Tot van de week.

     Dhr. Verdier Hague

     Geweldige tandartspraktijk. Ik zal deze bij iedereen aanraden. In heel mijn leven nog nooit zo’n vriendelijke en rustige tandarts gehad.

     Mevr. Bovet Hague

     Professionele, moderne tandartspraktijk met vriendelijke tandarts en assistentes. Men neemt de tijd voor uitleg, advies en behandeling.

     Dhr. Piet Mangold Hague

     Thank you,
     I have received a professional treatment with a friendly attitude and no pain. The doctor makes sure the patient feels comfortable, applies reasonable anesthetics and takes time to make sure that the treatment goes without pain and stress. Thank you!

     Mevr. Victoria Petko Hague

      Nieuws en evenementen

      Contact opnemen

       
      OPENINGSTIJDEN:

      ma - vrij 8.30 t/m 17.00

      Op zaterdag zijn we een keer per maand geopend.

      Bereikbaarheid

      Met de tram: lijn 19, halte station Ypenburg Met de bus: lijn 30, halte station Ypenburg Met Randstadrail: halte station Ypenburg.

        Spoedafspraak
         
        location

        Tandheelkundig centrum Brigantijn, Brigantijnlaan 97, 2496 ZR, The Hague

        Spoedafspraak