Veel gestelde vragen

Wij zijn ervan overtuigt dat deze lijst met veel gestelde vragen of F.A.Q u kan helpen. Laat het ons weten als u nog andere vragen heeft, we zullen u graag ter woord staan.

   Spoedafspraak
   Spoedafspraak

     Waarom moet ik een anamnese (gezondheidsvraaglijst) invullen?

     Voor de tandarts is de gezondheidstoestand even belangrijk als voor de huisarts. Zonder ingevulde anamnese (gezondheidsvraaglijst) mag de tandarts geen behandeling uitvoeren. Bijzonder belangrijk is het gebruik van bloedverdunners, hartmedicijnen, de aanwezigheid van diabetes en de HIV infectie. De patiënt en de tandarts moeten er samen voor zorgen dat de anamnese steeds actueel blijft en aangepast wordt.

     Wat is een OPT?

     Een OPT (Orthopantomogram) is een kaakoverzichtsfoto. De tandarts kan zo de toestand van het gebit beoordelen. Bij de eerste intake is daarom een OPT noodzakelijk. Het OPT levert informatie op over botverlies (parodontitis, implantologie), slijtage van het kaakgewricht, wortelpuntontstekingen, lekkages van kroon- en brugwerk en overige bijzonderheden.

     Met welke zorgverzekeraars heeft uw tandartspraktijk een contract?

     Wij werken met vrijwel alle zorgverzekeraars in Nederland via het factureringsbedrijf Infomedics. Infomedics handelt declaraties rechtstreeks en digitaal af met uw zorgverzekeraar. U ontvangt van Infomedics alleen nog de nota van zorg, die niet (volledig) vergoed wordt. Wilt u meer weten over Infomedics of termijnbetalingen, ga a.u.b. naar www.infomedics.nl

     Wat wordt door mijn verzekering vergoed?

     De tandarts maakt met de patiënt een behandelplan. De patiënt ontvangt dan van de tandarts een kostenbegroting. Op deze begroting staan onder andere de behandelcodes vermeld. Deze codes zijn essentieel voor de zorgverzekeraar. Wanneer de patiënt contact opneemt met de verzekeraar wordt zo direct duidelijk wat onder basisverzekering en aanvullende tandheelkundige verzekering valt en wat de eigen bijdrage van de patiënt is. Dit voorkomt (onaangename) financiële verrassingen.

     Behandelingen

       Spoedafspraak
       Spoedafspraak