Algemene tandheelkunde

Bij Tandheelkundig Centrum Brigantijn kunt u voor bijna iedere gebitsbehandeling terecht.

   Spoedafspraak
    
   Spoedafspraak

     Vanuit onze geavanceerde tandartspraktijk in Den Haag helpen onze ervaren tandartsen en specialisten u graag bij reguliere controles, mondhygiëne, parodontologie én spoedbehandelingen. Ook voor cosmetische tandheelkunde, ook wel esthetische tandheelkunde genoemd, kunt u bij onze tandartspraktijk terecht. Daarbij is Tandheelkundig Centrum Brigantijn gespecialiseerd in behandelingen afgestemd op geestelijk/fysiek gehandicapten alsook zeer angstige patienten.

     Reguliere controles

     Het voorkomen van gebitsproblemen heeft in onze Haagse tandartspraktijk de hoogste prioriteit. Voorkomen is beter, eenvoudiger en ook goedkoper dan genezen. Ons team zorgt er graag voor dat uw tanden schoon zijn en uw tandvlees gezond blijft.

     Preventie bij kinderen

     Gezonde tanden voor alle kinderen die Tandheelkundig Centrum Brigantijn mag verwelkomen – daar streven wij ook naar! Om cariës en tanderosie te voorkomen vertrouwen wij op sealings, fluoride én het allerbelangrijkste onze uitgebreide poetsinstructies. Deze geven wij aan de allerkleinsten, maar ook aan kinderen die in de beugelfase zitten, omdat het altijd moeilijk is tussen de beugel voldoende te reinigen.

     Mondhygiëne

     Onze mondhygiënisten helpen u graag met extra verzorging van uw tanden. Daarnaast onderzoeken wij ook het tandvlees aan de hand van de zogenoemde PPS-score. Heeft u bijvoorbeeld last van bloedend, ontstoken en/of teruggetrokken tandvlees, losse tanden en blijkt de PPS-score 3 te zijn, dan lijdt u waarschijnlijk aan parodontitis.

     Parodontitis

     Parodontitis kan meerdere oorzaken hebben. Een veelvoorkomende oorzaak is de aanwezigheid van bacteriën. Met behulp van een eenvoudige test kan ons mondhygiëneteam vaststellen en, zo ja, welke bacteriën in de mond aanwezig zijn. Op basis van de testuitslag stelt de mondhygiënist behandelplan op en bespreekt dit met u. Een parodontitisbehandeling duurt minimaal twee jaar. Hierdoor kan de behandeling vrij kostbaar worden. Uiteraard bepaalt u zelf wanneer u eventueel wilt overgaan tot een gebitsprothese.

     Vulling

     Een vulling is bedoeld om een door tandbederf aangetaste kies of tand te herstellen. Ook wanneer u een stuk van een kies of tand mist, is dat in veel gevallen goed te repareren. Eerst wordt de kies of tand schoongemaakt, hierdoor kunnen er geen bacteriën meer binnendringen en wordt verder tandbederf voorkomen. Daarna brengt de tandarts een soort lijm aan in de tand. Hierdoor hecht de vulling beter. Nadat deze lijm is uitgehard, dmv lichtpolimerisatie (blauw licht), wordt het vulmateriaal in de vorm van een pasta in het schoongemaakte gaatje gestopt en wederom uitgehard en bijgewerkt. Tot slot wordt de vulling met een boortje in vorm gebracht en gepolijst.

     Oude amalgaamvullingen laten vervangen

     In de praktijk komt het erop neer dat oude vullingen voornamelijk worden vervangen als de bestaande zijn versleten door breuk, slechte randaansluiting of als er cariës (tandbederf) aanwezig is. Maar deze oorzaken hoeven geen klachten te geven. Heel vaak is dit op een röntgenfoto te zien. In onze tandartspraktijk gebruiken wij hoogwaardige composietmaterialen (vulmateriaal). Soms kan het zijn dat de schade aan de tand of kies te groot is om een vulling te kunnen maken. Wij adviseren dan een kroon te laten maken, maar dat gaat de tandarts van tevoren met u bespreken en ten behoeve van een vergoeding door de zorgverzekeraar ontvangt u op voorhand ook een kostenbegroting.

     Spoedbehandelingen

     Het telefoonnummer voor spoedbehandelingen is +31 (0)70 – 779 61 40. De baliemedewerkster maakt met u in overleg met de tandarts de afspraak. Wij streven ernaar u nog diezelfde dag te helpen.

     Behandelingen

     Wat onze klanten zeggen:

     Ben vandaag geweest – echt een super goed team, heel lief. Ik ben dan ook onder narcose gebracht. Ben nu zo blij met mijn nieuwe gebit. Wonden zijn nog vers maar super bedankt,Tandheelkundig Centrum Brigantijn! Tot van de week.

     Dhr. Verdier Hague

     Geweldige tandartspraktijk. Ik zal deze bij iedereen aanraden. In heel mijn leven nog nooit zo’n vriendelijke en rustige tandarts gehad.

     Mevr. Bovet Hague

     Professionele, moderne tandartspraktijk met vriendelijke tandarts en assistentes. Men neemt de tijd voor uitleg, advies en behandeling.

     Dhr. Piet Mangold Hague

     Thank you,
     I have received a professional treatment with a friendly attitude and no pain. The doctor makes sure the patient feels comfortable, applies reasonable anesthetics and takes time to make sure that the treatment goes without pain and stress. Thank you!

     Mevr. Victoria Petko Hague

      Nieuws en evenementen

      Contact opnemen

       
      OPENINGSTIJDEN:

      ma - vrij 8.30 t/m 17.00

      Op zaterdag zijn we een keer per maand geopend.

      Bereikbaarheid

      Met de tram: lijn 19, halte station Ypenburg Met de bus: lijn 30, halte station Ypenburg Met Randstadrail: halte station Ypenburg.

        Spoedafspraak
         
        location

        Tandheelkundig centrum Brigantijn, Brigantijnlaan 97, 2496 ZR, The Hague

        Spoedafspraak