Implantologie mentorship

Frank Eickhoff heeft al meer dan 20 jaar ervaring als implantoloog, hij is een lid van de Nederlandse Vereniging voor Orale implantologie (NVOI) en heeft daarnaast tandtechniek gestudeerd.

Het is dan ook niet verrassend dat Stichting Implant College Frank in 2018 gevraagd heeft om tandartsen die willen starten met implantologie te begeleiden. Nadat zij de benodigde theoretische en praktische cursussen op het gebied van implantologie bij Implant College hebben gevolgd, biedt Frank hen en hun team als mentor de praktische ondersteuning bij de opstartfase in de eigen praktijk. Hij is dan in de praktijk van de cursist te gast en ondersteunt ze dan bij alle fases die een implantaatpatiënt in de praktijk doorloopt. Al doende kan hij vragen beantwoorden en tips geven over onder andere:

  • Wanneer wel en niet implanteren?
  • Wat moet aangeschaft worden qua apparatuur, instrumentarium en materialen?
  • Hoe ziet een offerte voor implantologie eruit die voor de patiënt ook duidelijk is?
  • Welk type implantaat, welke coating , welke diameter/lengte kies je bij welke patiënt?
  • Wat zijn de risico’s bij het implanteren en hoe verklein je de kans hierop?
  • Wanneer is er pre-implantologische chirurgie nodig zoals een sinuslift of kaakcorrectie?

Met de tijd zullen de teams kundiger en zelfverzekerder worden en kan de mentorbegeleiding afgebouwd worden. Het verschilt per praktijk hoelang het traject duurt, het doel is natuurlijk om zo snel mogelijk zelfstandig de gehele behandeling uit te voeren. Frank blijft na het behalen van dat doel uiteraard bereikbaar bij vragen of problemen.